Vezekeringen Wonen

Wonen

In en buiten huis kan er van alles gebeuren, dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn!
Wat is er allemaal mogelijk en wat is verplicht?

Opstalverzekering

Een opstalverzekering (woonhuisverzekering) verzekert uw woning tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak.

 

 

Welke risico’s zijn verzekerd?

Op een opstalverzekering is het woonhuis verzekerd inclusief de onroerende goederen die bij de woning horen, zoals schuurtjes, schuttingen, leidingen, centrale verwarming en sanitair. Als de fundamenten zijn meeverzekerd moet dat speciaal op de polis, de fundamentenclausule aangetekend worden. Ook kun je glasbreuk meeverzekeren. Uitgesloten zijn de catastroferisico’s (zoals schade als gevolg van oorlog of natuurrampen).

All-risk verzekering


Alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt, plotseling en onverwacht ontstaan. (meestal met een eigen risico per schade).

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert uw inboedel tegen inbraak, brand of lekkage.

 


Wat is verzekerd?
Onder de inboedel vallen alle roerende zaken die tot de particuliere huishouding behoren van de verzekeringnemer. Ook (brom)fietsen, antennes en zonwering horen bij de inboedel. Kostbaarheden zijn echter tot een bepaald bedrag meeverzekerd.

Kostbaarhedenverzekering

De kostbaarhedenverzekering verzekert schade aan of verlies en diefstal van kostbare bezittingen. Worden je kostbaarheden onderweg gestolen biedt deze verzekering ook dekking. Dat geldt niet voor alle kostbaarheden.

 

 

Meestal zijn schilderijen en computers alleen in huis verzekerd. Ben je in het bezit van dure bezittingen als schilderijen, juwelen en computers kun je een kostbaarheden verzekering afsluiten. De verzekering betaalt de nieuwwaarde, dagwaarde of taxatiewaarde van je kostbaarheden uit.

Laat u eens gratis en vrijblijvend adviseren…

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste verzekeringen en adviseren over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 

 

CONTACT