Vakantie! Hoe weet je of je goed verzekerd bent?

Vakantie! Hoe weet je of je goed verzekerd bent?

Reisverzekering
Het is belangrijk om je goed te verzekeren als je op vakantie gaat. Niet alleen een vakantie in het buitenland, maar ook voor in eigen land. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je bagage zoek raakt of dat je ziek wordt. Door het afsluiten van een reisverzekering kun je onvoorziene kosten die je dan hebt moeten maken meestal terugkrijgen. Een doorlopende reisverzekering is een goedkopere optie als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Ga je maar een paar dagen dan kun je weer beter kiezen voor een kortlopende reisverzekering.
Wanneer je schade claimt moet je altijd kunnen aantonen dat je echt op vakantie was. Een dagje uit in Nederland of net over de grens valt echter niet onder je reisverzekering.

 

Medische kosten
Voor een vakantie in Nederland hoef je voor medische kosten niet perse een reisverzekering af te sluiten. Een zorgverzekering dekt vaak al de medische kosten. Echter, in het buitenland geldt de zorgverzekering maar tot een bepaald tarief. Extra kosten kun je opvangen met je reisverzekering.

 

Pechhulpverzekering
Met een pechhulpverzekering kun je je verzekeren tegen kosten bij pech wanneer je met de auto op vakantie gaat. Met deze verzekering wordt je auto ter plekke gerepareerd. Ook een hotelovernachting of een vervangende auto worden vergoed indien de auto niet meteen gerepareerd kan worden. Check voor je reis  of je verzekerd bent voor pechhulp in het buitenland om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent.

 

Annuleringsverzekering
Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd als je onverhoopt de vakantie moet annuleren. Denk hierbij aan het plots overlijden van een naast familielid, in geval van ernstige ziekte, ontslag of een echtscheiding. In de polisvoorwaarden van je verzekering staat precies vermeld in welke situaties de reiskosten vergoed worden.