Vakantie & Verzekeren:

Vakantie & Verzekeren:

 

-Niet goed op de hoogte zijn van je verzekering kan je veel geld kosten. –

Wintersport

Het aantal ongelukken onder Nederlandse wintersporters is sinds het begin van het jaar met 10 procent toegenomen vergeleken met vorig jaar, meldt alarmcentrale Eurocross Assistance afgelopen woensdag. Hoe dat komt? Een ongeluk zit in een klein hoekje. We kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen: Zorg in ieder geval dat je goed verzekerd bent! Veel mensen weten helaas niet genoeg over de dekking van een reisverzekering. Vaak denkt men dat de zorgverzekering medische kosten tijdens een ski-ongeval dekt, maar meestal vallen de kosten in het buitenland hoger uit waardoor in dat geval het verschil moet worden betaald door de verzekerde zelf.

Bij wintersport zijn alle medische kosten alleen gedekt als je wintersportdekking inclusief medische kosten hebt afgesloten, in combinatie met je standaard reisverzekering. Door de onwetendheid hierover kan dit je veel geld kosten tijdens de vakantie.

Het zal je maar gebeuren: Je bent op skivakantie en je komt ongelukkig ten val. Een helikopter is onderweg om je te vervoeren (€3200,-). Je moet geopereerd worden in het ziekenhuis vanwege een breuk (€4500,-) en met een zogenoemde gipsvlucht ga je uiteindelijk terug naar Nederland (€3000,-). Als je nu niet goed verzekerd bent kan dit hele verhaal je dus al gauw meer dan €10.000 gaan kosten. Een simpele wintersportdekking inclusief medische kosten had dit kunnen voorkomen.

Pechhulp

Pech met je auto richting je vakantiebestemming kan heel frustrerend zijn. Goed verzekerd zijn kan een hoop frustratie en geld schelen. Met een goede verzekering ben je binnen no-time weer op weg en wordt de rest allemaal voor je geregeld. Is je auto niet meer in staat om door te rijden, dan wordt er met een belletje vervangend vervoer geregeld. Is alleen een onderdeel kapot, dan zorgt de verzekeringsmaatschappij dat het juiste onderdeel wordt opgestuurd. Via de hulplijn word je in contact gebracht met de juiste garages die je vervolgens verder zullen helpen. Ook bij een ongeluk in de nacht is de verzekeringsmaatschappij je redding, want je kunt een overnachting gewoon bij de verzekeringsmaatschappij declareren.

Zonvakanties

Ook voor zonvakanties is het verstandig om je dekking goed na te kijken. Ook hier is een ongeluk snel gebeurd. Een ziekenhuis opname in Zuid-Europa, of zelfs een bezoek aan de eerste hulp kan al een vette rekening betekenen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Als je vaker dan 1x per jaar weg gaat (denk ook aan een weekendje weg) dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger dan voor  iedere reis te kiezen voor een kortlopende reisverzekering.

 

Zeker weten dat je echt goed verzekerd bent? Wij regelen het graag voor je!