Ver weg en toch dichtbij

Ver weg en toch dichtbij

Weloverwogen schreven we ons in voor een schitterend nieuwbouwproject in Pijnacker, nog niets vermoedend in welk web van financiële termen, hypotheken in alle soorten en maten en (bouw)rentestanden we terecht zouden komen. Maar waar begin je dan als relatief onervaren op de financiële nieuwbouwmarkt? Steunzoekend bij mijn vader, gaf hij me maar één advies; “bel Joost Broné maar even, is echt een goeie, eerlijke jongen”. Het klonk als een familielid waarvan ik nog niet wist dat hij bestond, maar overtuigd door dit advies contact gezocht.

Hoewel de afstand tussen het kantoor van Van Wijk & Partners en onze woonplaats toch behoorlijk is, bleek de oplossing eigenlijk heel simpel: interactief hypotheekadvies via de webcam middels Webex. Aanvankelijk wat sceptisch, omdat het wat onrealistisch voelde waar het gaat om financieel advies op afstand bij zo’n major life event. Door de goede en leuke ervaring van mijn broer Rob en zijn vriendin op deze manier, was ons optimisme snel gevoed. Hoewel we nog steeds geen idee hadden wat ons te wachten stond, voelde het eerste contactmoment direct vertrouwd. De online afspraak in de avond was handig en goed voorbereid door Joost. Hij hielp ons met inloggen waarna hij zich voorstelde en ons aan de hand meenam door droge materie.

Het gesprek was duidelijk, leuk informeel en professioneel tegelijk. Zijn kracht zit ‘m in goed meedenken en met duidelijke taal vertellen hoe het zit. Transparant en helder. Deze combinatie maakte het voor ons heel duidelijk en voelde het goed. Na het eerste gesprek waren we al goed op de hoogte van de (on)mogelijkheden. Hij informeerde ons heel vrijblijvend, zonder het gevoel te krijgen een richting uitgeduwd te worden. Na het gesprek zaten we met een voldaan gevoel op de bank: Joost gaat ons helpen. De weken erna stonden vooral in het teken van dagelijks met Joost mailen over de benodigdheden voor de hypotheek en bellen als er overlegd moest worden of keuzes gemaakt moesten worden. Het was dat er af en toe een weekend tussen zat, wat meer fijn was voor Joost om weer op te laden voor al onze vragen :-). Ieder contactmoment ging altijd heel snel en vloeiend, we hebben geen moment lang moeten wachten op antwoord en hij vertelde alles gerust twee keer als we iets nog niet goed begrepen. Joost dacht mee in oplossingen i.p.v. af te wachten wat wij zouden beslissen. Ondanks dat we hem nog nooit in het echt hebben ontmoet, voelt het alsof we hem wel als zodanig kennen. Vooral door het intensieve contact en het proces waar hij je letterlijk doorheen sleept. Geen moment heb ik getwijfeld of het goed zou komen, omdat Joost het vertrouwen uitdroeg dat het ‘gewoon goed komt’.
vikings online sa prevodom

watch free online

rezultati uzivo

izracunavanje podznaka

narodni radio

Het verlossende woord dat de hypotheek geaccepteerd was bracht hij telefonisch op vrijdagmiddag nog. Om ons met leuk nieuws het weekend te laten vieren. Naast een eigen huis hebben we nu ook een eigen (familie)adviseur, want inmiddels dient mijn volgende broer met vriendin zich aan. Zo zal zijn naam gewoon weer aan de eettafel worden gebruikt en bij gelegenheden worden geadviseerd. Ondanks dat ik goede adressen liever niet deel, kan ik niet anders dat iedereen Joost Broné van Van Wijk & Partners aanraden.

Nienke Edelenbos